Verhaal van Sanne

Wat te doen met een kolomradiator?

We krijgen als Sentimo heel vaak de vraag of wij alleen plaatradiatoren kunnen bekleden, of ook andere modellen radiatoren. Het antwoord is? Wij kunnen ook andere radiatoren bekleden! Zo ook de zogenaamde kolomradiator (ook wel: ledenradiator). Deze radiatoren zijn te herkennen aan de losse ‘kolommen’ waarmee de radiator is samengesteld. Ze zijn vaak te vinden in de wat oudere woningen.

Sanne heeft haar eigen website waarop ze blogs schrijft over haar liefde voor interieur en hoe dat zich uit in haar eigen woning.

Voor Sentimo testte zij onze radiatorbekleding. In haar stijlvolle woonkamer hangt namelijk al sinds de jaren 70 een grote kolomradiator waar ze graag een andere look aan gaf. Haar radiator van maar liefst 2,42 m lang was voor haar een doorn in het oog, hij paste helemaal niet bij haar interieur. Via social media kwam ze bij Sentimo terecht en ontdekte ze onze mogelijkheden.

Sanne koos voor de kleur ‘Ecru’ (Let op: De kleur ‘Ecru’ is veranderd in kleur RAL9002 op onze webshop). Een warme wit-tint die past bij de kleuren die Sanne in haar woning heeft toegepast, maar een kleur die zich ook goed aanpast wanneer de kleur van het interieur wordt aangepast.  

Wanneer je een Sentimo op een kolomradiator plaatst, krijg je daar van ons een extra montagesetje bij met zogenaamde ‘kolomplaten’. Door deze platen op de kolommen te bevestigen, creëer je draagvlak voor de magneten waarmee de bekleding vast op de radiator blijft zitten. De bekleding die we gemaakt hebben voor Sanne is maar liefst 2,45 m lang, hierdoor is het makkelijker om deze met z’n tweeën te monteren. Binnen een kwartiertje zat de Sentimo op radiator en kijk wat een resultaat! Het oogt meteen veel rustiger en de lamellen voor de ramen komen veel beter tot hun recht.

Ik wil mijn radiator ook bekleden.