Mogelijkheden

Benieuwd naar wat er allemaal mogelijk is met de radiatorbekleding van Sentimo? Vind dan hier alle vragen en antwoorden over de mogelijkheden.

In een aantal gevallen kan je met een radiatorbekleding van Sentimo ook de leidingen van de radiator wegwerken. In de meeste situaties kun je de leidingen in de lengte mee meten. Indien dit niet mogelijk is, dan kun je gebruik maken van de standaard uitsparingen. Deze zjin voorgestanst in beide zijpanelen van de bekleding (in de boven- en onderzijde van de zijpanelen). De uitsparingen kan je uitbreken met de hand of een tang op de plek waar je deze nodig hebt. Twijfel je toch over de situatie? Neem dan gerust contact met ons op via het contactformulier en upload een foto van de radiator.
De bekleding wordt gemonteerd met behulp van de bijgeleverde magneten en bestaat uit vier onderdelen: de frontplaat, het rooster en twee zijpanelen. Deze zijn in een paar simpele stappen te monteren. Bekijk hier de montagevideo.
Onze radiatorbekledingen zijn niet bedoeld voor vrijstaande radiatoren. Dit komt vanwege het feit dat een bekleding niet beide zijden van een radiator kan bedekken. De bekleding is bedoeld voor radiatoren die tegen de muur bevestigd zijn. 
Een radiatorombouw van Sentimo sluit meestal niet aan tot de muur. De dieptematen van onze bekledingen zijn gebaseerd op radiatormaten. Dit houdt in dat de bekleding altijd de radiator moet afdekken, maar een aantal centimeters van de muur kan komen te hangen. Dit heeft te maken met de ophangbeugels waarmee de radiator is bevestigd aan de muur.  
Wij raden dit niet aan. Onze bekledingen worden gepoedercoat waardoor een mooie egale laklaag ontstaat. Uit praktijk blijkt dat dit resultaat niet te behalen is met verf of lak.
Onze bekledingen nemen zo min mogelijk ruimte in beslag, maar we kunnen natuurlijk niet voorkomen dat er een klein beetje ruimte nodig is om de radiator heen om de bekleding te kunnen plaatsen. .Om het rooster van de bekleding te kunnen plaatsen is er 2 cm nodig tussen de radiator en de vensterbank. Dan gaat het perfect passen!
Sentimo radiatorbekledingen worden gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. De bekleding wordt bevestigd met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator aan te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen. Deze convectiewarmte is een heel groot deel van de totale warmteafgifte en wordt gegarandeerd niet aangetast. Hierdoor kent Sentimo radiatorbekleding een minimaal warmteverlies.
Bij twijfel raden wij je aan om een RAL kleurenwaaier te gebruiken (verkrijgbaar bij bouwmarkten en diverse woonwinkels). Voor zeker gaan? Bestel dan via onze website kleurstalen. Dit zijn plaatjes van staal van 10 cm bij 14 cm, waardoor je ook gelijk de kwaliteit van de Sentimo ziet. Bestel je kleurstalen hier.
In sommige gevallen zijn de waterkanalen van de radiator dieper dan 5 mm. De magneten (5 mm dik), die de bekleding tegen de radiator houden, maken dan niet direct contact door o.a. plotseling temperatuurverschil. Hierdoor blijven de magneten trekken aan de metalen cover. Dit is te voorkomen door de magneten op de waterkanalen te plaatsen. Zie hiervoor ook de bijgeleverde montagehandleiding.
Wij adviseren om de bekledingen eens in de zoveel tijd met een vochtige doek af te nemen. Dit voorkomt dat stof zich nestelt in de lak van de bekleding. 
Sommige radiatoren hebben een standaard knop die omhoog gericht staat en hierdoor boven de radiator uitsteekt. Het is mogelijk om deze knop mee te bekleden. Dit doe je door in de configurator aan te geven dat je een 'standaard knop' hebt die 'naar boven' gericht staat en vervolgens de gegeven meetinstructies te volgen. Je krijgt bij deze keuze automatisch een ophoogset bij je bestelling geleverd. Hiermee wordt de gehele bekleding een paar centimeter opgehoogd en zal deze netjes over de knop heen passen. Voor meer informatie over verschillende situaties rondom radiatorknoppen en het meten klik hier.
Omdat een thermostaatknop de temperatuur meet en regelt, kan deze niet weggewerkt worden onder de bekleding. De knop zou dan zijn functie verliezen. Speciaal hiervoor hebben alle radiatorbekledingen standaard uitneembare uitsparingen die je kan gebruiken voor een thermostaatknop. Deze uitsparingen zitten op de plek waar een radiator de aansluitingen heeft.
Ja! Dat past. Voor een kolomradiator heb je een extra montageset nodig om de bekleding te kunnen monteren. Deze wordt automatisch aan je bestelling toegevoegd als je in de configurator kiest voor een kolomradiator.
Nee, de bekleding moet de radiator wegwerken maar niet aan te sluiten tot de vloer. Dit heeft te maken met de warmtecirculatie die dan niet meer optimaal kan werken.
Dat maakt niet uit! Onze bekledingen hebben aan beide kanten standaard uitneembare uitsparingen die je kan uitbreken op de plek waar jouw radiator de knop heeft zitten.
Ja, de radiatorbekledingen beschikken standaard over uitsparingen. Aan beide zijpanelen zitten aan de bovenkant uitsparingen voor de radiatorknop en aan de onderkant uitsparingen voor eventueel leidingwerk. De uitsparingen zitten precies op de plek waar een radiator de aansluitingen heeft. Ze zijn voorgestanst en waardoor je ze kan verwijderen op de plek waar jij het nodig hebt. Bekijk de montagevideo voor meer informatie en een voorbeeld van de uitsparingen.
Onze radiatorombouwen zijn ook geschikt voor radiatoren met een enkele plaat. De kleinste dieptemaat die wij aanbieden is 5,6 cm.
Indien er kortingscodes actief zijn bij Sentimo dan zijn deze te vinden via onze eigen kanalen zoals de website, social media en de nieuwsbrief. Wij verspreiden geen kortingscodes via andere (kortingscode)websites.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat je antwoord er niet tussen? Geen probleem. Stel hieronder je vraag en wij nemen zo snel mogelijk contact met je op.

Gaat je vraag over een geplaatste bestelling? Vul dan hier het bestelnummer in. Je vindt deze in de orderbevestiging.
Enter security code:
 Security code

Liever telefonisch contact?

Onze klantenservice is elke werkdag bereikbaar van 9.00 uur tot 17.00 uur via +31 315 688 656.