Je hebt eindelijk de knoop doorgehakt: je gaat voor een radiatorbekleding van Sentimo! Nu ben je vast benieuwd hoe dat in zijn werk gaat. Hier leggen we het even uit.

Het bestellen van een bekleding is eigenlijk heel simpel. Onze handige configurator wijst je namelijk helemaal de weg. Van het kiezen van de kleur tot het opnemen van de maten, alles wordt duidelijk aan je uitgelegd met behulp van de nodige afbeeldingen. Bekijk het zelf door de configurator een keertje door te nemen, of lees hieronder alle informatie over de belangrijkste stappen. 

Welke uitvoering krijgt jouw bekleding?

We geven je de keuze uit drie verschillende uitvoeringen: Solid, Groove en Classic. De Solid variant heeft een gladde voorplaat. De Groove versie heeft een voorplaat met daarin om de 5 cm een groef. De uitvoering Classic heeft een gladde gekaderde voorplaat. 

Welke kleur krijgt jouw bekleding?

Radiatorbekledingen van Sentimo zijn beschikbaar in meer dan 40 verschillende RAL-kleuren. Voor elke woonstijl een passende kleur! Wil je jouw bekleding extra mat? Kies dan uit één van onze kleuren uit The Fine Structure Collection. Deze kleuren hebben een ruwe structuur voor een extra mat effect.

Tip! Twijfel je over welke kleur je moet kiezen? Bestel dan kleurstalen! De kleurstalen zijn gemaakt van staal en geven je direct een indruk van de kwaliteit van de bekleding.

Alle kleurstalen bekijken

Before

After

Hoe meet je de radiator op?

Voor het opmeten zal onze configurator aan je vragen hoe de radiator en radiatorknop eruit zien. Op basis hiervan krijg je de juiste meetinstructies, aangegeven door middel van afbeeldingen. De maten die jij vervolgens invoert worden omgezet in de Sentimo-maten. De diepte wordt hierbij altijd net een stukje kleiner, omdat de bekleding los van de muur geplaatst wordt. De hoogte- en lengtemaat worden altijd net wat groter, zodat de bekleding er goed omheen past. In de onderstaande video kan je alle stappen van het inmeten bekijken!

Twijfel je over de maten en heb je graag wat hulp bij het opmeten van jouw radiator(en)? Geen probleem! Vraag gerust een inmeetafspraak aan. Één van onze adviseurs zal samen met jou de maten opnemen en een offerte voor je maken.

Hoe kan je de bekleding monteren?

Eindelijk, je radiatorbekleding is binnen! Dan kan je hem nu gaan monteren. Hiervoor heb je geen gereedschap nodig.

De bekleding wordt geleverd in vier onderdelen: één bovenrooster, één voorplaat en twee zijpanelen. Door middel van de bijgeleverde handleiding is jouw bekleding binnen enkele stappen in elkaar te zetten en op de radiator te klikken. De bekleding zal door de sterke magneten stevig blijven zitten.

Ook voor de montage van jouw radiatorbekleding hebben we handige video's gemaakt. In deze video's laten we voor al onze producten alle stappen van de montage zien!

Naar de montagevideo's