Veelgestelde vragen

Voor het inmeten van de Sentimo radiatorbekleding verwijzen wij je naar de "configurator". Hier word je stap voor stap door het bestelproces geleid en stel je zelf je bekleding samen. Bij twijfel over het inmeten van de radiator(en) kun je altijd contact opnemen met onze klantenservice. Sentimo radiatorbekleding heeft een standaard maatvoering waarmee vrijwel alle horizontale radiatoren bekleed kunnen worden. De lengte en de hoogte van de Sentimo worden altijd iets ruimer genomen dan de radiator. De diepte (deze wordt gemeten vanaf de voorzijde van de radiator tot aan de muur) van de Sentimo radiatorbekleding wordt altijd iets kleiner dan de gemeten waarde. Dit wil zeggen dat de Sentimo niet aansluit aan de muur, maar de radiator is wel geheel bedekt. Controleer of deze maat binnen de beschikbare ruimte past, voordat je definitief bestelt.
Sentimo radiatorbekleding wordt gemaakt van hoogwaardig verzinkt plaatstaal. De bekleding wordt bevestigd met magneten, daardoor komt de bekleding strak tegen de radiator te zitten en geleidt het staal de warmte optimaal. Ook zorgt het rooster aan de bovenkant van de bekleding ervoor dat de warme lucht kan opstijgen, deze convectiewarmte is 80 procent van de totale warmte. Hierdoor kent de Sentimo radiatorbekleding een minimaal warmteverlies.
Sentimo's zijn geen voorraadproducten. De bekledingen worden op bestelling gemaakt. De levertijd van Sentimo radiatorbekleding is 4 weken en de bestelling wordt thuisbezorgd. De bestelling wordt aangeboden door een geselecteerde transporteur.
Onze producten zijn geen voorraadproducten en worden op bestelling gemaakt. Mocht de door jou bestelde bekleding niet passen of mocht je niet tevreden zijn met je aankoop, is het mogelijk om deze binnen 14 dagen na ontvangst te retourneren of om de bekleding aan te passen. Deze service is alleen geldig op deze webshop.
Alle bekledingen worden speciaal op bestelling gemaakt in onze fabriek. Wanneer je niet tevreden bent over het geleverde product kun je de bestelling (of een deel hiervan) binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen naar ons. De kosten van het retourneren zijn voor jezelf.
Bij twijfel raden wij je aan om een RAL kleurenwaaier te gebruiken (verkrijgbaar bij bouwmarkten en diverse woninginrichtingzaken). Voor zeker gaan? Maak dan een afspraak met een van onze technisch adviseurs via onze inmeetservice. Tegen een kleine vergoeding komen zij bij je thuis en nemen kleurstalen mee. Zij kunnen dan de betreffende radiator(en) inmeten. Ook is het mogelijk om op onze website een kleurstaal te bestellen. Dit zijn plaatjes van staal van 10cm bij 14cm, zo zie je ook direct de kwaliteit van de Sentimo.
In sommige gevallen zijn de waterkanalen van de radiator dieper dan 5mm. De magneten (5mm dik), die de bekleding tegen de radiator houden, maken dan niet direct contact door o.a. plotseling temperatuur verschil. Hierdoor blijven de magneten maar trekken aan de metalen cover. Dit is te voorkomen door de magneten op de waterkanalen te plaatsen. Zie hiervoor ook de bijgeleverde montagehandleiding.
In een aantal gevallen kun je met een Sentimo radiatorbekleding ook de leidingen van de radiator wegwerken. Als dit niet mogelijk is, dan kun je door middel van het uitbreken van delen in de zijpanelen (in de boven en onderzijde van de zijpanelen zijn uitbreekdelen aangebracht) de leidingen door de radiatorbekleding leiden. Het uitbreken van de betreffende delen is eenvoudig met de hand of met een tang te doen.
Sentimo radiatorbekleding sluit niet aan tot de muur. De dieptematen van de Sentimo zijn gebaseerd op radiatormaten. Dit houdt in dan de bekleding altijd de radiator moet afdekken, maar een aantal centimeters van de muur kan komen te hangen. Dit heeft te maken met de ophangbeugels waarmee de radiator is bevestigd aan de muur.
De bekleding wordt gemonteerd met behulp van de bijgeleverde sterke magneten.
Wij raden dit niet aan. Onze bekledingen worden gepoedercoat waardoor een mooie, egale laklaag ontstaat. Uit praktijk blijkt dat dit resultaat niet te behalen is met verf of lak.
Wij adviseren om de bekleding eens in de zoveel tijd met een vochtige doek af te nemen. Dit voorkomt dat stof zich nestelt in de lak van de bekleding.
In de zijpanelen zitten standaard voorgestanste uitsparingen die je kunt uitbreken voor een uitstekende knop of leiding. Deze uitsparingen kun je, waar nodig, uitbreken met een tang of met de hand. Wanneer je de uitsparingen niet nodig hebt, laat je de voorgestanste sparing(en) dicht zitten.

Niet gevonden wat je zocht?

Staat je antwoord er niet tussen? Geen probleem, neem gerust contact met ons op.

Neem contact op