Airco omkasting by Sentimo

Een airco is natuurlijk ideaal voor een prettig binnenklimaat. Het is alleen vaak niet de meest fraaie toevoeging aan je huis. Maak daarom kennis met de nieuwe airco omkasting van Sentimo. Hiermee werk je de buitenunit van je airco binnen een handomdraai weg.

Met de stijgende temperaturen is een airco in steeds meer woningen bijna niet meer weg te denken. Een nadeel: de grote buitenunit van de airco die je een plekje moet geven. Hier bestaat nu een stijlvolle en praktische oplossing voor.

Airco omkasting van metaal

De buitenunit van een airco wordt op een plek aan de buitenkant van je huis geplaatst. Vaak is dit ergens op het dak, aan de muur of op de grond. Het liefst zoek je voor dit grote apparaat een plek waar hij zo min mogelijk opvalt. Dit is in veel gevallen echter niet mogelijk, wat zorgt voor een minder fraai aanzicht. Daarom komt Sentimo nu met de metalen airco omkasting. Een stijlvolle en praktische oplossing waarmee je de buitenunit van je airco gemakkelijk wegwerkt.

Stel jouw airco omkasting zelf samen

De airco omkasting van Sentimo is ontworpen op een manier dat hij geschikt is voor alle verschillende typen airco units: vrijstaand, aan de muur hangend en staand tegen een muur. Op deze manier zorgen we ervoor dat jouw airco op alle zichtbare zijden bedekt is. Hij is verkrijgbaar in verschillende maten, zodat hij gegarandeerd om jouw airco unit past. Uiteraard helpen wij je door middel van een configurator met het kiezen de geschikte positie en maat. Zo is het bestellen van een gepersonaliseerde airco omkasting een fluitje van een cent!

Start direct met samenstellen

Ruim aanbod aan kleuren

Kies je voor een airco omkasting van Sentimo, dan heb je een ruime keuze aan kleuren. Voor de airco omkasting bieden we zowel een selectie aan RAL-kleuren met fijnstructuur aan als een aantal speciale Stone Look kleuren, zoals Rusty Steel en Brick Red. Zo kan je gemakkelijk de kleur kiezen die het beste aansluit bij bijvoorbeeld jouw type steen of schilderwerk. Bestel kleurstalen om de beste match te bepalen.

* Kies uit de kleurencollecties: Fine Structure en Stone Look

Kleurstalen bestellen

Before

After

De airco omkasting wordt gemaakt in onze eigen fabriek in Nederland. Naast het veelzijdige ontwerp voor de airco omkasting, kunnen wij door onze ervaring in metaalbewerking en poedercoaten een kwalitatief goed product garanderen. Onze airco omkasting is voorzien van een geluidsdempende bovenkant. Dit betekent dat er geen harde geluiden zullen ontstaan als er regen op de airco omkasting valt. Bij Sentimo kan je jouw eigen airco omkasting zelf samen stellen. Dit betekent dat je zelf de kleur en maten kiest. Op deze manier wordt de airco omkasting op bestelling voor jou geproduceerd zodat hij perfect past bij jouw situatie.
Kies je voor Sentimo, dan kies je voor gemak. Het bestellen van de juiste airco omkasting is met de configurator dan ook een fluitje van een cent. In de configurator geef je aan hoe jouw airco unit gepositioneerd is, zodat je de juiste onderdelen geleverd krijgt. Ook vertelt de configurator je precies wat je moet meten en geeft je de beste opties voor jouw maten.

Ga naar de configurator >
Hoe de airco omkasting gemonteerd wordt is afhankelijk van de positie van de airco unit. Deze kan vrijstaand zijn, aan de muur hangen of op de grond tegen de muur staan. In alle gevallen is het monteren van de airco omkasting erg makkelijk. Alle onderdelen worden geleverd als een bouwpakket. Deze onderdelen zijn gemakkelijk in elkaar te schuiven waardoor je helemaal geen schroeven en gereedschap nodig hebt, behalve voor het bevestigen van de pootjes.

Bekijk de handleiding >
Het type staal waar de airco omkasting van gemaakt wordt is speciaal bedoeld voor buiten. Dit type staal is op een bepaalde manier afgewerkt dat het bestand is tegen corrosie (roest). Het wordt daarnaast voorzien van een sterke laag poedercoating in een door jou gekozen kleur. Dit zorgt voor een extra beschermlaag van het staal.
Na regenval kan het zijn dat er een klein beetje water blijft liggen op de bovenkant van de airco omkasting. Dit is heel normaal en kan geen kwaad! Om het water te verwijderen raden we aan om de bovenkant van de airco omkasting soms af te nemen met een doek.

Wil je meer technische informatie over airco omkasting? Klik dan hier.

Een strakke en sterke afwerking

Door onze ervaring met metaalbewerking en poedercoating leveren wij een perfect afgewerkt product dat een stootje kan hebben. De airco omkasting is dan ook bestendig tegen Hollandse weersomstandigheden. Het metaal wordt op een speciale manier afgewerkt zodat het goed tegen water kan en niet roest. De sterke coating zorgt daarnaast voor een extra beschermlaag wat de airco omkasting een lange levensduur geeft.

Stel jouw airco omkasting samen

TIP! DE ZIJKANTEN MET LAMELLEN ZIJN OOK ANDERSOM TE MONTEREN. ZO VOORKOM JE INKIJK ALS JOUW AIRCO HOOG AAN DE MUUR HANGT!